פעילות קיץ פרודוקטיבית ומדליקה היא לצבוע יחד את חדר הילדים. מדובר בפעילות שאין ילד שלא יתלהב ממנה (היי, סוף סוף אפשר לצייר על הקירות!) והתועלת היא רבה, לכל המשתתפים. מחדשים את החדר לקראת שנת הלימודים, מבלים זמן איכות עם הילדים, נותנים דרור ליצירתיות וחלומות שלהם.
מה האביזרים שנצטרך?
1. רולר לצביעה. מדובר בכלי עבודה בסיסי וכדאי להשקיע ברולר נוח לשימוש ובאיכות גבוהה. אל תתפשרו על רולר זול מכיוון שיש סיכון שהתוצאות לא יהיו מוצלחות: רולרים פשוטים עלולים להשאיר סיבים על הקירות ולא לספוג מספיק צבע.
ממליצים מנסיון על ערכת ה– paint runner pro שנמכרת בערוץ הקניות. מדובר בערכת צביעה שלמה שסוגרת לכם את כל הפינות, תרתי משמע, וכוללת גם רולר, מיכל פנימי, ובונוס: כד למזיגת צבע ושני עזרי צביעה משלימים: ראש גלגלת צביעה לפינות עם לוח הגנה ומכסה ידית הגלגלת, ורפידה לצביעת פינות.
מקבלים את המוצר תוך 7 מי עבודה מרגע ההזמנה, במשלוח הביתה, בתוספת של 29 ש״ח.
2.מיכלים עם הצבע שבחרתם – ייעוץ מלא ומותאם לקירות שלכם כדאי לקבל בחנויות המתמחות בנושא.
3. מסקינטייפ לצביעה – כדי לשמור על איזורים שלא נרצה שהצבע יגיע אליהם.
4. מוט הארכה לרולר
איך מתחילים לעצב את חדר הילדים?
אם הילדים גדולים מספיק, כדאי לשתף אותם בתכנית העיצוב לחדר שלהם. מומלץ לחשוב יחד איתם מה היו רוצים לשנות בחדר ומה חשוב להם להשאיר. אפשר לבחור בנושא מסוים לחדר, כמו יער, ים או כדורגל, ודרכו לבחור את הצבעים והשינויים בחדר. אם יש יותר מילד אחד באותו חדר, חשוב לשמוע מכולם איך היו רוצים לעצב את החדר ואז לעזור להם להחליט על עיצוב שמתאים לכולם. דרך אחת היא לבחור שני גוונים שונים של אותו צבע, למשל צבע רך יותר לילד הצעיר וצבע כהה יותר לילד הבוגר. אפשר גם לבחור בשני צבעים עיקריים, האחד כצבע בסיס לקיר והשני כצבע של עיטורים, שאפשר לצייר באמצעות שבלונות. בכל צד ניתן להחליף את הצבעים – בצד אחד צבע א' יהווה בסיס לקיר וצבע ב' יהווה את העיטורים, בצד השני, של הילד השני, צבע ב' יהווה את הבסיס לקיר ובעזרת צבע א' לצייר את העיטורים. כך אפשר לשמור על מראה משלים לחדר ועדיין לאפשר לכל ילד לבחור בצבע העיקרי שלו.
כדי לקבל השראה באשר לגוונים השונים תחת אותו צבע או לצבעים שיתאימו זה עם זה, מומלץ להיכנס למניפת הצבעים של טמבור.
האם הצביעה היא בטוחה?
היום רוב הצבעים ידידותיים לסביבה ולכן הילדים יכולים להשתתף בתהליך הצביעה בעצמם. חשוב לבחור בצבעים איכותיים בעלי תו תקן ירוק של מכון התקנים, כאלה שאינם פולטים רעלים מסוכנים. מעבר לצביעה עצמה, הילדים מבלים בחדר שלהם זמן רב וחשוב ליצור עבורם סביבת מגורים בטוחה. רוב הצבעים בעלי תו התקן הירוק הם צבעים על בסיס מים, שאינם מכילים תרכובות אורגניות נדיפות ומתכות כבדות. לחדרי ילדים מומלץ לבחור צבע על בסיס מים, כמו סופרקריל מט פלוס – צבע אקרילי נושם ללא עופרת וכרומטים, רחיץ מאוד, שמתייבש במהירות.
איך מתחילים בתהליך?
מומלץ לשתף את הילדים בצביעת החדר כבר מהרגע הראשון, של הכנת החדר לצביעה. להוציא את הצעצועים הקטנים לחדר אחר או לארוז אותם זמנית בארגזים, לכסות את הרהיטים ביריעות ניילון, להגן על הרצפה בעזרת עיתונים, יריעת ניילון, או יריעת קנווס גדולה, להלביש את הילדים בבגדי עבודה ולגשת למלאכת הכנת הקיר. כדי שהצביעה תצא אחידה, חשוב למלא חורים או סדקים בקיר, לוודא שהקיר נקי מאבק, לכלוך ושאריות צבע ושהוא חלק ויבש. לפני שניגשים לצביעה עצמה, מומלץ לתת לילדים להתאמן בצביעה על קרטון, וכשהם מוכנים, מתחילים לצבוע את הקיר עצמו.
לחדש את הרהיטים על הדרך
בתהליך של עיצוב חדר ילדים, אפשר לשלב גם חידוש וצביעה של הרהיטים הקיימים, כך שיתאימו לעיצוב המחודש. כך חוסכים כסף, גם שומרים על הסביבה וגם מספקים תעסוקה נוספת לילדים. לצביעת הרהיטים אפשר להשתמש בצבע פוליאור על בסיס מים, צבע ידידותי לילדים ומתייבש במהירות. הצבע מספק כיסוי ועמידות מעולים לצד קלות ביצוע ומחיר נוח שמאפשר לצבוע רהיטים, דלתות ואפילו ארונות מטבח.
לפני הצביעה, שייפו וקלפו כל צבע רופף על הרהיט. אם הצבע במצב טוב, אפשר לשייף את השטח בנייר לטש עדין. אם יש פגמים ברהיט, מתקנים אותם, ומחליקים את העץ בעזרת דבק שפכטל. אחרי הייבוש מחליקים שוב את העץ בעזרת נייר לטש עדין ומנקים את האבק. בוחרים צבע שמתאים לגוונים שבחרתם לחדר וצובעים 1-2 שכבות של צבע פוליאור על בסיס מים.
תמונה ראשית – אסף פינצ'וק.
ההמלצות בכתבה הן מטעם חברת טמבור.
לא ניתן להגיב