מתכון: מוקפץ עם נתחי סויה בטעם עוף של טבעול

הייתי צמחונית הרבה שנים. מכיתה ז’ ועד ההריון הראשון לא אכלתי בשר, מטעמים אידיאולוגיים. את שנת השירות והצבא עברתי עם שניצל תירס, שהצליח להימאס עליי כל כך ולצאת לי מכל החורים, שעד היום אני לא מסוגלת לראות אותו אצלי בצלחת. גם בימים הסטודנטיאליים לא מצאתי תחליף צמחוני טעים ומשביע, ובהריון הראשון חזרתי לאכול בשר, מהסיבה הפשוטה – הייתי רעבה. 

לאחרונה אני משתדלת לחזור למקורות, להפחית בכמות הבשר בבית, ולהשאיר את הארוחה הבשרית ליום אחד בשבוע – ארוחת שישי אצל חמותי. 

בימינו להיות צמחוני זה יותר פשוט כי מנה צמחונית כבר לא חייבת לכלול רק שניצל תירס. לפני שנה טבעול השיקו את סדרת ״בישולים״ שכוללת תחליפים צמחוניים לכל מנות הבסיס הבשריות שאנחנו מכירים: טחון, כדורי בשר, נתחי עוף ועוד. 

אחרי התנסות מוצלחת עם הטחון מסויה, שהילדים אהבו מאוד במנת ספגטי בסגנון בולונז, ניסיתי גם מנה מוקפצת עם נתחי עוף מן הצומח. 

כך נכנסה למאגר המתכונים הביתי שלנו מנה חדשה:

אטריות ביצים מוקפצות עם נתחי סויה בטעם עוף של טבעול.

בן זוגי ואני מאוד אוהבים אוכל אסייתי, והנה סוף סוף, הצלחתי ליישם בבית גרסה מעודנת של מנה מוקפצת, שהילדים הצליחו להתלהב ממנה.

במתכון השתמשתי באטריות ביצים ורוטב סויה מהסדרה האסייתית שבתמונה.

בנוסף שילבתי נתחי סויה בטעם עוף של טבעול. 

הנתחים יצאו טעימים וקריספיים, עם קרום זהוב ומתפצפץ, והילדים התלהבו מהם.

את המתכון הרשמי של המנה, שמצאתי באתר בישולים, שיניתי באופן חופשי, על פי ההגבלות של הילדים (למשל: בשום אופן לא פטריות, וכמות קטנה יותר של רוטב, שלא יהיה חריף), וזה מה שיצא:

רשימת המצרכים

  • 1 חבילת נתחי סויה דמוי עוף טבעול
  • 1 חבילת נודלס מהסדרה האסייתית של אסם מבושלת לפי ההוראות
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 גזר חתוך לרצועות
  • 1/4 כוס רוטב אסייתי למוקפץ מהסדרה האסייתית של אסם 
  • 1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוק של אסם 
  • 1 כף מיץ לימון
  •  4 כפות שמן זית

תהליך הכנה

מחממים 2 כפות שמן בווק ומטגנים את נתחי הסויה עד שהם מתחילים להזהיב, כ-5 דקות. מוציאים ושומרים בקערה בצד.

מוסיפים עוד 2 כפות שמן לווק, מגבירים את האש ומטגנים את הירקות כ-3 דקות.

מוסיפים את נתחי הסויה שטיגנתם לפני כן, ומטגנים עוד שתי דקות ביחד.

מערבבים בקערה קטנה את כל הרטבים ומיץ לימון, מוסיפים לווק ומערבבים. מוסיפים את הנודלס, מקפיצים עוד 2-3 דקות.

בתיאבון, ואל תשכחו לבקר בעמוד האינסטגרם שלנו לרעיונות נוספים:


חייבים לקרוא גם:

לא ניתן להגיב