גם הכינים חזרו ללימודים!

לאחר תקופה ארוכה בה היינו מצויים בסגר בבתים, הילדים חוזרים סוף סוף הילדים ללימודים ואיתם חוזרות גם הכינים! אז מה עושים ואיך מתמודדים עם התופעה? ריכזנו עבורכם טיפים כיצד לשכנע את הילדים לעבור טיפול כינים וגם מספר עובדות מעניינות על כינים. 

אז איך נשכנע את הילדים לעבור טיפול כינים?

פרופסור עמוס רולידר, פרזנטור ריזאלטס ומומחה לטיפול התנהגותי, מוסר: "חשוב להציג את הטיפול בכינים כהכרחי ולא כנתון למשא ומתן. יחד עם זאת, מומלץ להסביר לילד על הכינים ועל הסיבה שהכרחי לטפל בהן. כדאי שההתייחסות תהיה עניינית ומעשית מבלי להוסיף לנושא משקל רגשי (הסיפור על הכינה נחמה למשל, יכול לסייע בהתייחסות חביבה ונינוחה לנושא). כדאי גם להסביר לילד על הטיפול, מה בדיוק הוא כולל וכיצד הוא פועל, ולנסות להפוך אותו לשותף פעיל בתהליך. הבנה ושותפות יעזרו לילד לחוש שליטה ויפחיתו חרדה. הפכו את הטיפול בכינים לזמן איכות עם הילדים  – ספרן סיפורים, נהלו שיחה משותפת, שתפו בחוויות שירו שירים, או שחקו במשחק". 

הכותב הוא פרופסור עמוס רולידר, פרזנטור ריזאלטס ומומחה לטיפול התנהגותי "החלק החשוב בטיפול בכנים הוא לא לגרום לילד להרגיש דחוי ומזוהם- אין צורך להרחיקו ממסגרת הלימודים, אין צורך להתייחס אליו או כ"נושא" מגיפה. יש להתייחס עניינית להדבקה ולטיפול ולהבין שמדובר בתופעה נפוצה, מטרידה ובעלת טיפול יעיל".

לכינת הראש הפופולארית יש שתי אחיות

אנו עוסקים רבות בכינת הראש, אך האם ידעתם שמדובר בשלוש אחיות, אשר לכל אחת מהן טעם והעדפות שונות?

הכינה ה”קלאסית” היא כינת הראש אותה כולנו מכירים אך קצת פחות מוקירים. ניתן לפגוש אותה על הקרקפת והשיער, בעיקר מעל העורף ומאחורי האוזניים, ונדבקים בה באמצעות מגע ראש בראש.

הכינה ה”קולנועית” היא כינת הערווה, ובעגה יותר עממית – ה”מנדבושקס” (תודו שלא ידעתם שגם היא מוגדרת ככינה), שנמצאת בדרך כלל באזור הערווה, ולרוב, נדבקים בה באמצעות מגע מיני. במקרים מסוימים ניתן למצוא אותה גם על שיער הפנים, על הגבות, בבית השחי, על הגבות ואפילו על הריסים. כזכור כמעט לכולנו, בשנת 1978, הכינה הזו נרשמה בדברי הימים של הקולנוע לדורותיו, וזכתה לתהילת עולם בישראל ומסביב לעולם, בזכות הופעתה הבלתי נשכחת בקלאסיקה הקולנועית “אסקימו לימון”.

לבסוף, הכינה ה”אלמונית” היא כינת הגוף, שבניגוד לשתי אחיותיה המפורסמות והמוחצנות היא מעדיפה לחיות בשוליים. כינת הגוף חיה ומטילה ביצים בתפרי הבגדים, ועוברת אל גוף האדם רק כשהיא ניזונה. זוהי הכינה היחידה שעלולה להעביר מחלות, ונדבקים בה במגע קרוב בין בני אדם, בדרך כלל בקרב אנשים שחיים בתנאי צפיפות והיגיינה ירודה. אלמוניות, שוליים, מחלות, תנאי צפיפות והיגיינה ירודה – בהערכה זהירה ניתן לומר שכינת הגוף קשת היום היא ללא ספק האחות הפחות מוצלחת במשפחה.

כינים-לא רק בקיץ!

כינים פעילות לאורך כל השנה, ואין להו העדפה לעונה זו אחרת. עם זאת, כאשר הילדים חוזרים לגני הילדים ולבתי הספר מחופשות ארוכות כגון החופש הגדול או חופשת הפסח, הם עוברים ממצב שבו הם לא מקיימים מגע ישיר עם ראשי ילדים אחרים התדירות גבוהה, למצב בו זה מתקיים על בסיס יומיומי ומספר פעמים ביום. 

האם רק ילדים יכולים להידבק בכיני ראש?

לא. ניתן להידבק בכל גיל, כל עוד ישנו שיער ארוך מספיק בשביל שהכינה תוכל להיתפס עליו. עם זאת, כיוון שילדים בגילאי 2-12 באים במגע של ראש בראש עם ילדים אחרים, הם מועדים להידבק יותר.

הכינה יודעת לצלול

אולי לא ידענו זאת, אבל כיני הראש יכולות לעצור את נשימתן עד 8 שעות. עובדה זו מסבירה את היעילות הפחותה של מוצרים להשמדת כינים הפועלים על מנגנון של חנק, בהשוואה  לתכשירים כמו ריזאלטס, ריזאלטס סטופ וזבנג המבוססים על מנגנון של ייבוש. כמו כן, הדבר מעמיד באופן יותר סיזיפי את האופציה להיפטר מהן באמצעות מקלחת או טבילה בים או בבריכה.

כינים אינן יכולות לעוף, לקפוץ או לשחות

בניגוד לדעה הרווחת, כינים אינן מסוגלות לקפוץ או לעוף מראש אחד לשני. הכינים עוברות מראש לראש בהליכה מהירה, ולכן רק במידה שהיה מגע בין שני ראשים, מתאפשרת הדבקה בכינים. עם זאת, גם מגע ישיר עם כובעים או מספריים עליהם שערות עם כינים/ביצי כינים, עלול להוות מקור להעברת כינים. גם על ברכת השחייה של הילדים הוטלה לא פעם האחריות כמי שבאמצעותה הועברו כינים, אך הכינים אינן יודעות לשחות ולכן הדבקה יכולה להתבצע רק אם התקיים מגע ראש ישיר.

כינים אינן מסוגלות להתקיים מחוץ לגוף האדם

דם אנושי הנו המזון היחיד של הכינים ולכן הן לא מסוגלות לשרוד מחוץ לראש האדם יותר מיום-יומיים והן ימותו ברעב. לכן, הסיכוי להידבק בכינים ממסרקים, כובעים, כלי מיטה וכו', נמוך יותר מהסיכוי להידבק ממגע ישיר של ראש בראש. יחד עם זאת, מומלץ לכבס מגבות ומצעים בטמפרטורה של לפחות 60 מעלות, ולהשרות את מברשות השיער והמסרקים במים רותחים, לאחר טיפול בכינים שהיו על ראש הילד. 

צביעת שיער אינה מונעת הדבקה בכנים!

בניגוד למיתוס הידוע, שיער צבוע יכול להידבק בכנים ממש כמו שיער שאינו צבוע. יכולת האחיזה של הכינה בשיער צבוע אינו נפגע. ייתכן כי שימוש בצבע שיער על קרקפת שכבר נגועה בכנים, יהרוג את הכנים שמצויות על הראש, אך זה נובע מהחומרים הכימיים הנמצאים בצבעי השיער.

באדיבות המומחים של "ריזאלטס״, תכשיר לטיפול בכינים.

הידעתם?

בניגוד לתכשירים המובילים בקטגוריה, "ריזאלטס סטופ" אינו שומני ונשטף בקלות. 

אופן השימוש: יש למרוח את ריזאלטס סטופ על שיער יבש. לכסות את הקרקפת ואת השיער בכמות מספקת ולעסות היטב על מנת להבטיח כיסוי מלא של הראש, מן הקרקפת ועד לקצוות השערות. להשאיר את השמפו על הראש למשך 10 דקות. לאחר מכן, יש לשטוף ביסודיות את השמפו מהשיער במים פושרים.

מתאים לילדים מגיל שנתיים. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש.

תכולה : 100 מ"ל

מחיר מומלץ לצרכן : 89.9 ₪

את ריזאלטס סטופ ניתן להשיג ברשתות הפארם ובבתי מרקחת פרטיים.

שימוש בצילום באישור יחצ


חייבים לקרוא גם:

לא ניתן להגיב