איך מכינים קוסקוס? הדרך הקלה

איך מכינים קוסקוס? צילום goodmother_il

איך מכינים קוסקוס? הדרך הקלה.

אכלתי אצל חברה קוסקוס אמיתי תוצרת בית שמכינה אמא שלה, והחלטתי שמעכשיו אין יותר קוסקוס קנוי אצלנו. מעכשיו אני מתחילה להכין קוסקוס בעצמי, כן למרות שאנחנו רוסים.

המתכון שאמא של החברה שלחה לי הרגיש לי מסובך מדי, וניסיתי להקליל אותו קצת, כי בכל זאת, כמה זמן כבר יש לי להקדיש לזה. ותשמעו, יצא לא רע, גם אחרי ההקללה (הקללה מלשון קל כמובן).

כדי להכין קוסקוס חייבים בגדול 2 דברים: סולת וסיר לקוסקוס. מים יש תמיד, וכל השאר בונוס.

סיר לקוסקוס, סיר מעולה ואיכותי עם ציפוי טפלון שלא נשרף, הזמנתי מנעמן – לחצו כאן לעמוד של הסיר באתר.

הקלדתי את הקוד goodmother בסל הקניות וקיבלתי הנחה של 10% בנוסף למבצעים.

אפרופו – הקוד goodmother נותן לכן הנחה בנוסף למבצעים על כל המוצרים באתרים של נעמן וורדינון (ייתכנו פריטים שיוחרגו מהנחת הקוד).

(גילוי נאות – אני עובדת עם נעמן כך שהיה צפוי שאזמין מהם את הסיר, אבל תאמינו לי – הסיר פצצה, ומשמש אותי לא רק להכנת קוסקוס אלא גם מרקים וכו).

איך מכינים קוסקוס? צילום goodmother_il
איך מכינים קוסקוס? צילום goodmother_il

אז קבלו את המתכון הבסיסי, עם פרשנות והקללה (מהמילה קל, זאת אומרת, להקליל) שלי:

מתכון לקוסקוס פשוט

מצרכים –

את כל הירקות עבור המתכון הזמנתי מהאתר של שוקיט, חנות אונליין של ירקות ופירות פרימיום, כמעט הכל תוצרת ישראלית משלנו, שמחזקת את החקלאים והמשקים הקטנים.

הקוד goodmother נותן לכן 10% הנחה על הכל האתר, בנוסף למבצעים, כולל מחלקת החלב, מאפייה ועוד, ברכישה מעל 250 ש״ח. שימו לב שכמעט תמיד יש איזו מתנה שמחלקים שוקיט בהגעה לסל קנייה ספציפי.

אנחנו מעדכנים לגבי המתנה ומזכירים תמיד בקבוצות הטלגרם והוואטס אפ שלנו.

מצרכים:

1 קילו סולת
2 כפות שמן
כף מלח
3 כוסות מים קרים
מצרכים למרק:
3 קישואים
3 תפוחי אדמה
3 גזר
2 בצלים
רבע דלעת
4 גבעולי סלרי
חצי כרוב
כוס חומוס גרגירים מבושל
4-5 ירכי עוף
כף מלח, כף גדושה כמון, כפית כורכום, כפית פלפל שחור

הכנה:

  1. מערבבים בקערה גדולה את הסולת, השמן והמלח.
  2. מוסיפים כוס מים בהדרגה, תוך כדי לישה של הסולת. ביד אחת מוסיפים את המים וביד השנייה מערבבים.
  3. מעבירים את התערובת לסיר אידוי לקוסקוס, ומניחים על הכיריים. מפזרים על הרשת ומשאירים חור במרכז לאידוי יעיל. ממלאים את חלקו התחתון של הסיר במים ומביאים לרתיחה. אפשר גם להשתמש במרק ירקות או עוף כדי להוסיף טעמים לקוסקוס.
  1. מכסים במכסה ומאדים במשך שעה.
  2. בתום השעה, מעבירים את התערובת בחזרה לקערה הגדולה.
  3. שופכים על התערובת שתי כוסות מים תוך כדי ערבוב ומכסים במגבת לחה ל-30 דקות.
  4. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר האידוי ומאדים מכוסה 30 דקות.
  5. מעבירים את התערובת לנפה או מסננת ייעודית לקוסקוס שעומדת מעל קערה גדולה, ומסננים את התערובת דרכה ליצירת גרגירים מושלמים.

קודי קופון סודיים לעשרות חנויות אונליין מחכים לך בערוץ הטלגרם ובקבוצת הוואטס אפ שלנו. ותוודאי שאת עוקבת אחרינו באינסטגרם , שם אנחנו מחלקים כרטיסים לאטרקציות במתנה ומוצרים.

(אין טלגרם? הצטרפי לניוזלטר שלנו ונשלח לך את כל הקודים למייל:

רוצה לבקש קופון לאתר כלשהו? כתבי בקבוצת הפייסבוק שלנו ונדאג לך.

אנחנו הכי בעד גילוי נאות – לחצו כאן למידע המלא על התוכן הממומן באתר

חייבים לקרוא גם:

לא ניתן להגיב