גם עם ילדים קטנים: 7 טיפים לבית מסודר ונקי

שארק שואב האבק החדש - חוות דעת

קבלו טיפים לבית מסודר ונקי, מנסיון של אמא עייפה לשלושה ילדים קטנים. אודה שלא תמיד אני מצליחה לקיים את הטיפים של עצמי, אבל משתדלת מאוד להיצמד אליהם.

הכתבה נכתבה בהשראה ובשיתוף עם שואב האבק שארק, שהגיע אלינו בתזמון קסום, בדיוק בשבוע שבו השואב הישן שלנו שבק חיים.

1. לפתח הרגלים נכונים של סדר

מסתובבים ביננו אנשים שהבית שלהם תמיד מסודר בלי מאמץ מיוחד מצדם. מה הסוד שלהם? הכל עניין של הרגל. תרגילי את עצמך, אני אומרת לעצמי, ואת הילדים – לשים את כל הדברים במקום שלהם ולא בנקודות ביניים. את החשבונות מהדואר – ישר למגירה הייעודית. את תיקי ביה״ס למקום הקבוע שלהם. קופסאות אוכל להוציא מהתיק ולהניח במטבח ברגע שנכנסים הביתה. מסיימים לשחק במשחק – אוספים ומחזירים למקום. ובלילה כשעולים על פיג׳מה, למרות שמפתה מאוד לזרוק את הבגדים על הכסא – להשקיע 10 שניות ולשים אותם במכונה (אם הם מלוכלכים) או לקפל לארון.

כרטיסי ביקור, ניירת שאולי יש בה מידע שאני יכולה להצטרך פעם וכדומה – אני מצלמת בטלפון ומיד זורקת לפח.

2. להמעיט בקופסאות, ארגוניות ואמצעי אחסון

משהו שהבנתי לאחרונה באופן סופי ומוחלט: יותר מדי פתרונות אחסון, ארגוניות, קופסאות ושידות, גורמים לבית להראות עמוס ומבולגן אף יותר. אף פעם לא הצלחתי להתחבר לקונספט של קופסאות בד בתוך ארונות הבגדים, שמבטיחות לעשות סדר בחולצות ומכנסיים שעל המדפים. לתחושתי אפשר וכדאי להסתפק במדפים בלבד.

במידה וכן יש צורך בקופסאות כדי לאחסן דברים קטנים, טיפ שקראתי ואימצתי פעם הוא להשתמש בקופסאות נעליים נקיות או קופסאות קרטון אחרות, ולא לרכוש קופסאות ייעודיות: מטעמי קיימות, חסכון ונקיון. ברגע שקופסת הנעליים מתבלה ומתמלאת באבק, פשוט להחליף אותה באחת נקייה, במקום לנקות ולשטוף את הקופסה הייעודית שקנית.

3. לא לרכוש דברים מיותרים

אפרופו רכישה מיותרת של קופסאות אחסון – כדאי להימנע מרכישה מיותרת באופן כללי: של צלחות, כוסות, כלי הגשה, מצעים וכדומה. מלבד ההיבט הכלכלי, חשבו כמה מקום בבית תופסים אצלנו דברים שאינם בשימוש. לנו למשל יש עודף של כוסות, עודף של צלחות, עודף של מצעים. מרתה סטיוארט, כוהנת הטיפים לתפעול הבית, אמרה פעם וחשבו כמה היא צודקת: אין לנו צורך ביותר משני סטים של מצעים לכל מיטה – אחד בשימוש ואחד בכביסה.

4. לפנות מהבית דברים שלא משמחים אותנו

ומה נעשה אם כבר יש לנו יותר מדי מאותם החפצים המיותרים בבית?

הטיפ העיקרי של כוהנת הסדר מארי קונדו, הוא להוציא מהבית כל מה שלא משמח אותנו. היא לוקחת את ההמלצה הזו צעד קדימה לקיצוניות ומתארת טקס פרידה טיפה מטורלל, שהיא עורכת עם החפצים שלה. בין היתר היא מבקשת מבני הבית לפנות אותו, עוצמת עיניים, מצמידה אליה כל חפץ בנפרד, מדברת אליו ומנסה להבין האם הוא מביא לה שמחה או שעליה להיפטר ממנו.

היא מתארת איך היא נפטרה מדברים יקרים שההגיון הבריא אמר לה להשאיר אותם, ומצד שני ממשיכה לשמור יותר מעשור חולצת בית מרופטת עם כיתוב שמשעשע אותה. אימצתי את ההמלצה הזו, ומאז אני הרבה יותר סלחנית כלפי עצמי בכל הנוגע לפרידה מחפצים.

אם קופסת הקרטון היפה הזו עושה לך טוב על הלב ומזכירה לך את יום ההולדת ההוא שחברתך הטובה הפתיעה אותך עם קופסה מלאה בפיצ׳יפקעס – תשמרי אותה גם אם הראש אומר לזרוק. אם הקשקוש-בלבוש שהילדה הביאה מהגן עדיין מרגש אותך – שימי בתיקייה. ומצד השני, אם השמלה שעלתה לך 500 שקל לפני כמה שנים לא גורמת לך שמחה כשאת לובשת אותה – תיפטרי ממנה עוד היום.

5. לנקות כל יום בקטנה ולשחרר פרפקציוניזם

סדר מופתי בסלון יש רק בסרטים ובאיקאה. בית שאנשים אמיתייים חיים בו, במיוחד בית עם ילדים, לא יכול להיות נקי ומסודר באופן מושלם. מצד אחד צריך לחבק את העובדה הזו ולחיות איתה בשלום, ומצד שני לא להזניח את הבית ולהגיע למצב של ברדק שקשה לצאת ממנו. שלבי את פעולות הסדר והנקיון בקטנה במהלך היום, ואל תדחי הכל ליום אחד בשבוע – זה יהיה לך קשה גם פיזית וגם מנטלית. תחליטי שהיום את עושה רק כביסה אבל יסודי – עוברת בין כל חדרי הבית ואוספת כל מה שצריך להגיע למכונה. למחרת רק תנקי אבק מהמזנון והמדפים בסלון. מחרתיים תשטפי את הרצפה בסלון ובמטבח. גיליתי שפיזור המשימות לאורך השבוע מאפשר למלאכת סידור הבית להיות לא מעייפת, ובשילוב מוזיקה או פודקאסט מעניין, היא יכולה להיות אפילו מהנה.

6. לשלב את הילדים בעבודות הבית

את לא לבד, גרים כאן בדירה חמישה אנשים, וכל אחד צריך לתרום לעבודות הבית, מזכירה אני לעצמי תכופות. אז נכון שהבעל, במקרה שלי, עובד בעבודה תובענית ומרובת שעות, ולכן הציפייה שלי ממנו היא פחותה. אבל הילדים בהחלט יכולים וצריכים להתחלק בעבודות הבית. כמו בסעיף הקודם, גם בשיתוף של הילדים בעבודות הבית אני משתדלת לא להעמיס, לא להקשות, ולשחרר פרפקציוניזם.

לפזר את המשימות לאורך השבוע, להגדיר אותן במדויק (לא משימה כללית כמו ״לסדר את החדר״ אלא קיפול כל הבגדים של הכסא והנחתם בארון), עם עדיפות לחלוקת משימות קבועה – הבנות אצלנו למשל אחראיות על שטיפת הרצפה בסלון ועידן אחראי על ריקון ומילוי המדיח.

7. עזרים וטכנולוגיה

בתקופה הזו בחיים שיש לך תינוקות ופעוטות בבית, ברוב שעות היום רק יד אחת אצלך פנויה והשנייה מחזיקה איזשהו ילד. ככה זה היה אצלי, כשהילדים נולדו בהפרש קטן ביניהם – עידן היה רק בן שנתיים וקצת כשלחייו הגיעו 2 אחיות תאומות.

כדאי להשקיע בעזרים נוחים לנקיון הבית, שיקלו עלייך את החיים. למשל מטליות לחות שניתן לשלוף עם יד אחת ולנגב ברגע את מה שנשפך. מגב עם מטלית רצפה מובנית כדי שלא תצטרכי לחבר ביניהם ברגע האמת, ושואב אבק איכותי ונוח לשימוש, שאת יכולה לשלוף בשנייה ולשאוב את הבלאגן שהילדים השאירו אחרי האוכל.

שואב האבק שארק, נשלח אלינו לסקירה בתזמון קוסמי – 3 ימים אחרי שהגיע, כשלמדנו לתפעל אותו, להתפעל ממנו ומצאנו לו מקום קבוע מאחורי הכוננית במטבח, שואב האבק הישן שלנו הבין שהגיע זמנו ללכת ונדם.

שואב האבק שארק – חוות דעת

במה שונה שארק וטוב יותר מהשואב הישן שלנו, שלא אזכיר כאן את שמו מפאת כבוד למוצר ששירת אותנו נאמנה 5 שנים?

נתחיל בעוצמת השאיבה המשופרת, שמורגשת מאוד כשמנקים משטחים עם לכלוך שבדרך כלל לא נשאב בקלות, כמו פירורים דביקים מתחת לשולחן האוכל, קמח, נצנצים ועוד לכלוכים שילדים נוטים לייצר.

בחזית המברשת של שארק יש מנורות לד, דבר שבהתחלה נתפס אצלי כגימיק ואז כשבאתי לשאוב פינות חשוכות הבנתי כמה שזה עוזר לוודא שלא פספסתי כלום.

בניגוד לשואב הקודם שלנו, לשארק יש 5 מברשות שונות: המברשת הגדולה לניקוי הרצפה, מברשת מאורכת למסילות ופינות, מברשת לריפוד ומזרונים, מברשת טורבו ממונעת, ומברשת אבק אנטי אלרגנית.

הסוללה חזקה במיוחד ומאפשרת עבודה רצופה של עד 90 דקות, ובדגם הכי מתקדם של שארק, zero – m double pro, תהיה לכם סוללה נוספת המצורפת לערכה, על מנת להבטיח רצף עבודה בלתי פוסק, וגם אריכות ימים לשימוש במכשיר, שכידוע ברוב המקרים מפסיק לעבוד בגלל מיצוי של הסוללה.

מיכל האשפה גדול יותר, העיצוב נוח יותר (לפחות עבורנו) ומאפשר קיפול של שואב האבק לשניים והסתרה בפינה.

שתי התכונות הבאות שבו אותי לחלוטין, וגרמו לי לאהוב את השארק: תכונה אחת היא האפשרות להגמיש את רגל השואב כך שהוא ייכנס מתחת לספות, כסאות, שולחן האוכל ומיטות הילדים בלי צורך להתכופף.

התכונה השנייה היא פשוט מתנה, לאחת כמוני שנאבקה במשך שנים בשיערות הכלואות בתוך המברשת של השואב הקודם. חתכתי, משכתי, והתעסקתי כל כך הרבה עם ניקוי המברשת, שהעובדה שבשואב של שארק יש פטנט של ניקוי עצמי של המברשת, כהשיערות לא נתקעות בגלגלת והיא נשמרת נקייה מכלכוך – עושה לי שמחה בלב.

עוד על שארק, ועל נקיון הבית עם ילדים תוכלו לראות כאן, בסדרת הסרטונים שצילמתי.


חייבים לקרוא גם:

לא ניתן להגיב