פתיתים עם בשר טחון

 

מדי יום ביומו אני מוצאת את עצמי בחיפושים אחר ארוחת צהריים שבוביק יאכל בשמחה ובתנאי כמובן שהיא לא תכיל שוקולד, גלידה ושאר ממתקים. הקטנות, לעומתו, מוכנות לאכול כל דבר בריא שנותנים להן, כך שבוביק הוא האתגר האמיתי. הנה דוגמה למנה שהוא לא מתנגד לאכול, וגם הילדים שלכם בטוח יאהבו (רובם, רובם) – פתיתים עם בשר טחון.

מצאתי מתכון מעולה, מהיר ופשוט להכנה של השף חיים כהן: 

המצרכים:

1 חבילה פתיתים

1/2 ק"ג בשר טחון, טלה או בקר

1/3 כוס שמן זית

1 צרור נענע, קצוצה

2 תרמילי הל, שבורים (אני ויתרתי על זה)

מלח, פלפל שחור

1/4 כפית שטוחה כמון

1/4 כפית שטוחה כורכום

 

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר, מוסיפים את הבשר וההל. מניחים לזה להתבשל כדקה על להבה בינונית, מבלי לערבב. אחרי דקה מערבבים בעזרת כף עץ ומניחים לזה להתבשל. בטיגון השני – מגבירים מעט את האש.

חמש דקות אחרי שטיגנו את הבשר עם ההל, מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים. מוסיפים את צרור הנענע הקצוצה, מערבבים. מוסיפים את הפתיתים. חשוב לטגן את הפתיתים בצורה כזאת שיקבלו צבע חום: גם פה שמים את הפתיתים בסיר ולא מערבבים מיד. מחכים כדקה-שתיים ואז מערבבים אבל לא יותר מדי.

מוסיפים 4 כוסות מים רותחים (או על פי הוראות על גב האריזה), וגם מעט מלח. חשוב מאוד לתבל גם את הבשר במלח, כי הוא לא יקבל מליחות מהאורז או מהפתיתים, הוא חייב לקבל מלח משלו.

מבשלים על להבה בינונית בסיר עם מכסה סגור כעשרים דקות. מכבים את הלהבה, ומשאירים את הסיר לנוח עם מכסה סגור כעשר דקות נוספות. מגישים.

 

המתכון מתוך האתר kitchentime.co.il

באתר ממליצים להשתמש למתכון בסיר נמוך 26 ס"מ מסדרת הסירים Arcosteel Hard Anodized, שהם עמידים במיוחד ומאפשרים בישול ללא שמן וניקוי קל ביותר. הכלים מהסדרה הזו מתאימים לתנור ולכל סוגי הכיריים מלבד אינדוקציה.

 

 

 

 

 

חייבים לקרוא גם:

לא ניתן להגיב