חברת "נפטון", המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים, מציגה "תערובת לתיבול דג מבושל" להכנת מטעמי דגים נהדרים, ומציעה מתכון להכנת פילה סלמון עסיסי. את הסלמון אפשר להגיש עם מגוון תוספות חמות או עם סלט ירקות טרי. כי גם אחרי החגים, בארוחת ששי או גם ככה סתם, באמצע השבוע, מתחשק לאכול בבית אוכל טעים!
תערובת לתיבול דג מבושל מכילה פלפלים, פפריקה, כוסברה, שום, עשבי תיבול, שומשום, שמן ומלח, והיא ללא צבעי מאכל, חומרים משמרים ומונוסודיום גלוטמט. התערובת נהדרת גם לתיבול גבינות, תבשילים ומאפים פיקנטיים. מחיר: 10.90 – 12.90 ש"ח (למיכל במשקל 120 גרם).
כשרות פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית והרבנות הראשית באר שבע.
להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ.
נפטון מציעה: מתכון לפילה סלמון עסיסי בתנור, מתובל ב"תערובת לתיבול דג מבושל"
מצרכים:
6 – 8 נתחי פילה סלמון במשקל 800 – 1,200 גרם
משרה לדג:
6 כפות שמן זית
2 כפיות רוטב סויה של נפטון
1 כפית שום גבישי דק של נפטון
1/4 כפית פלפל שחור של נפטון
2- 3 כפות "תערובת לתיבול דג מבושל" של נפטון
** להגשה: שמיניות לימון
אופן ההכנה:
- לערבב את חומרי המשרה ולטעום (הטעם צריך להיות פיקנטי מעט, עם מליחות עדינה) ולהשרות בהם את נתחי הדג, כשעה
- לחמם תנור ל-200 מעלות, חום עליון ותחתון (לא טורבו)
- להניח את נתחי הדג בתבנית תנור מרופדת ב-2 ניירות אפייה – כשהנייר העליון מרוסס במעט שמן. להקפיד שהחלק עם העור יהיה כלפי מטה. לשמור את המרינדה שנשארה
- לאפות את הדג 10 דקות
- להוציא את התבנית מהתנור, להבריש את הדג במרינדה ולצקת את מה שנשאר, מעל
- לאפות עוד 4 – 5 דקות ולבדוק: יש להיזהר מאפיית יתר שתייבש את הדג (טיפות לבנות גדולות בצד הדג מסמנות שהחלק החיצוני עשוי היטב – ויש לבדוק שהדג עשוי גם במרכז). אם צריך, להחזיר לתנור לעוד 2- 3 דקות. לפני ההגשה, להבריש את הדג ברוטב שנותר בתבנית
** להגיש עם סלט ירקות טרי ורענן, מתובל בויניגרט של נפטון, ושמינית לימון
קופונים לחנויות אופנה וקוסמטיקה – לחצי כאן
לא ניתן להגיב