מרק בשר תימני: מתכון מעולה לימי חורף קרים

מרק בשר תימני חייב להכיל חוויאג' למרק, שהיא תערובת תיבול תימנית מסורתית, המכילה חלק או את כל התבלינים הבאים, ביחסים שונים, כנהוג בכל אזור במדינה: כוסברה מיובשת, כורכום, הל, כמון, פלפל שחור וחילבה.

חברת התבלינים "נפטון" מציעה לנו את תערובת התיבול בגרסה שלה, שאינה מכילה תוספות של חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים.

מרק בשר תימני אמיתי - מתכון מצויין, פשוט ומהיר, מושלם לימי החורף הקרים. מה תצטרכו? רק כתף בקר, תפוחי אדמה, עגבניות, גזרים וכמובן חוויאג' למרק. צילום - מיכאל כץ
מרק בשר תימני אמיתי – מתכון מצויין, פשוט ומהיר, מושלם לימי החורף הקרים. מה תצטרכו? רק כתף בקר, תפוחי אדמה, עגבניות, גזרים וכמובן חוויאג' למרק. צילום – מיכאל כץ

מחיר: 10.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 150 גרם). בימים אלה, התבלין מוצע במבצע מיוחד ברשתות שיווק (לדוגמה: 2 תבלינים ב-15 ש"ח בחצי חינם, תבלין ב-8.90 ש"ח ביינות ביתן, 2 תבלינים ב-16 ש"ח בסלאח דבאח). ניתן להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות. 

מתכון של מרק בשר תימני בתיבול חוויאג' למרק

המצרכים למרק בשר תימני (6 מנות):

1-1.5 ק"ג כתף בקר, חתוך לקוביות

2.5 ליטר מים

צרור פטרוזיליה 

צרור כוסברה 

2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות בינוניות 

6 שיני שום גדולות, פרוסות

3 עגבניות בשלות – מגורדות

6 תפו"א קלופים, חתוכים לקוביות גדולות

4 גזרים, חתוכים לקוביות בינוניות

2 כפות חוויאג' מרק של נפטון

1 כף פפריקה מתוקה של נפטון

1/4 כפית פפריקה חריפה של נפטון

1/4 כפית פלפל שחור של נפטון

1 כפית מלח

4 כפות שמן זית

2 כפות שמן צמחי

קופונים לחנויות אופנה וקוסמטיקה לחצי כאן

מוצרי איפור וטיפוח איכותיים של קיקו מילאנו, עם קוד הנחה ייחודי לאתר goodmother

** רשות: 2 כפות רכז עגבניות

                חתיכת דלעת

                עצמות בקר

                קישוא, חתוך לקוביות בינוניות

אופן ההכנה של מרק בשר תימני:

  • שמים את השמנים בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוציאים לצלחת. 
  • באותו סיר צורבים את קוביות הבשר מכל הצדדים, בכמה סבבים. 
  • מחזירים לסיר – שבו כל הבשר הצרוב – את הבצל, ומוסיפים מים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שנוצר מעל. מוסיפים את התבלינים, מכסים וממשיכים לבשל, תוך בעבוע עדין, כשעה.
  • מוסיפים את הירקות למרק. על נוזלי המרק רק לכסות את התכולה, ולכן רק אם יש צורך – להוסיף עוד מים רותחים.
  • לכסות כמעט לגמרי ולבשל עוד כשעה וחצי, עד שהבשר מאוד רך. אחרי כ-3/4 שעה לטעום ולתקן תיבול.

* הגשה

  • צלחת עם לחוח, סלוף, חלה או לחם
  • קערית חילבה, או קערית עם עגבניות מרוסקות וסחוג – ירוק או אדום – של נפטון
  • צלחת עם גרגיר הנחלים, עלי חסה רעננים, בצל ירוק, שמיניות בצל, צנוניות וסלרי

מחפשים מתכון למנה שנייה? עברו למתכון המצוין של תפוחי אדמה קריספיים ודג אמנון בתנור.


לא ניתן להגיב