6 מתכונים שווים לשבועות

לכבוד שבועות, השפית פרידה רז בשיתוף טונה סטארקיסט מציגה מעדניי שבועות חלביים: קרפ גבינה, בלינצ'ס תפוחי אדמה, גראטן שמנת וקלצונה גבינות וירקות- כולם בתוספת טוויסט של טונה

גראטן תפוחי אדמה, בטטה וטונה

מצרכים ל-4 מנות

1 קופסת טונה בשמן

4 תפוחי אדמה

3 בטטות

500 מ"ל שמנת מתוקה (או שמנת לבישול)

מלח ופלפל

קורט אגוז מוסקט טחון

1 כפית שום גבישי

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • פורסים דק במנדולינה או במעבד מזון את תפוחי האדמה והבטטות
  • מסדרים בתבנית את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות וביניהם מסדרים את הטונה. מתבלים את השמנת במלח, פלפל, אגוז מוסקט ושום גבישי ויוצקים מעל.
  • מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה. מורידים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות דקות אחדות עד שהמנה תשחים מעט.

שבלולי קרפ במילוי גבינת שמנת, טונה מעושנת ועירית

מצרכים ל-35-40 שבלולים

לקרפים

4 ביצים

¼ כוס מים

1 כוס קמח

1 כוס חלב

½ כפית מלח

1 כף חמאה מומסת+ מעט חמאה לשימון המחבת

למלית

1 קופסת טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה

250 גרם גבינת שמנת

עירית קצוצה לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • קרפים: טורפים את כל החומרים בקערה עד שנוצרת בלילה חלקה ללא גושים, ומכניסים למקרר לשעה.
  • משמנים מחבת טפלון בחמאה, יוצקים חצי מצקת מהבלילה ומסובבים את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כולה בשכבה אחידה ודקה.
  • מטגנים עד הופעת בועות והופכים לצד השני ל-10 שניות
  • מלית: מערבבים את כל חומרים המלית
  • הרכבת המנה: מורחים כל עלה קרפ בשכבה אחידה מהמלית ומגלגלים
  • פורסים את גלילי הקרפים לרוחבם לשבלולים (כמו סושי) ומסדרים בצלחת הגשה
צילום טל סיוון

בלינצ'ס במילוי תפוחי אדמה, טונה וזיתים שחורים

מצרכים ל-10 יחידות

לבלינצ'ס

4 ביצים

¼ כוס מים

1 כוס חלב

½ כפית מלח

1 כף חמאה מומסת+ מעט חמאה לשימון המחבת

למלית

1 קופסת טונה סטארקיסט בהירה בשמן זית כתית מעולה, מסוננת

3 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה

מלח ופלפל

4-5 כפות בצל מטוגן

4-5 כפות זיתים שחורים קצוצים

להגשה

גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

  • בלינצ'ס: מכניסים את כל המרכיבים לקערה וטורפים עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושים. מכניסים למקרר לשעה.
  • משמנים מחבת טפלון בחמאה, יוצקים חצי מצקת מהבלילה ומסובבים את המחבת כדי שהבלילה תכסה את כולה ותיווצר שכבה אחידה ודקה
  • מטגנים עד הופעת בועות והופכים לצד שני ל-10 שניות. מטגנים כך את כל הבלילה.
  • מלית: מערבבים את כל חומרי המלית ומקררים.
  • הרכבת המנה: פורשים עלה בלינצ'ס על משטח עבודה, ממלאים בכף מהתערובת, מקפלים את השוליים כלפי פנים ומגלגלים עד הסוף.
  • מחממים את התנור לחום בינוני, מניחים את הבלינצ'ס המגולגלים בתבנית, מפזרים גבינת פרמזן מגוררת ומחממים מעט בתנור

סלט קינואה וטונה בלימון עם קוביות פטה

מצרכים ל-2 מנות

1 קופסת טונה בלימון, מסוממת

150 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות

1 כוס קינואה

חופן עלי נענע קצוצים

1 גבעול סלרי קצוץ

כמה עלי פטרוזיליה קצוצים

כמה עלי כוסברה קצוצים

3 מלפפונים חתוכים לקוביות קטנות

מיץ סחוט טרי מלימון אחד

מלח ופלפל

שמן זית

אופן ההכנה :

  • יוצקים בהרבה מים לסיר ומביאים לרתיחה. מניסים את הקינואה ומבשלים 10 דקות. מסננים ושוטפים את הקינואה במי ברז. מסננים שוב ומעריבים לקערה.
  • מוסיפים את כל שאר המצרכים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

ספגטי ברוטב עגבניות, אנשובי, טונה ופרמזן

מצרכים ל- 5 מנות

1 קופסת טונה מעושנת

500 גרם ספגטי

½ כוס ממי הבישול של הספגטי

1 בצל סגול בינוני קצוץ

2 כפות חמאה

800 גרם עגבניות מרוסקות

כמה עלי בזיליקום

1 כף צלפים

2 פילטים של אנשובי קצוצים

מלח ופלפל

1 כפית סוכר

¼ כוס שמן זית

להגשה

גבינת פרמזן מגוררת עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן ההכנה:

  • מבשלים את הספגטי במים רותחים עם כפית מלח, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול לרוטב
  • במחבת גדולה ועמוקה מטגנים את הבצל והשום הקצוצים בשמן הזית והחמאה. מוסיפים את העגבניות ואת מי בישול הספגטי, את הטונה, האנשובי, הצלפים, מלח, פלפל, בזיליקום וסוכר.
  • מבשלים עד שהרוטב מסמיך. מוסיפים את הספגטי, מערבבים ומגישים עם גבינת פרמזן מגוררת ופטרוזיליה קצוצה מעל.

קלצונה במילוי ירקות, גבינות וטונה עם פלפל חריף

מצרכים ל-4 יחידות

לבצק

4 כוסות קמח

1 כף סוכר

1 כפית מלח

1 כף שמרים יבשים

¼ כוס שמן זית

½ 1 כוסות מים

למלית

1 קופסת טונה עם פלפל חריף

5 פטריות פרוסות ומטוגנות במעט שמן זית

3 ענפי ברוקולי מאודים

2 פלפלים קלויים

1 כוס רוטב עגבניות

1 כף טפנד זיתים

1 כף עגבניות מיובשות

1 כף רוטב פסטו

כמה עלי בזיליקום קצוצים

150 גרם גבינה בולגרית

150 גרם מוצרלה מגוררת

1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה:

  • בצק: מערבלים יחד קמח, מים, שמן זית, שמרים וסוכר עד שמתחיל להיווצר בצק.
  • מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה ומתפיחים שעתיים עד הכפלת הנפח
  • מחלקים את הבצק ל-4 כדורים, ומרדדים כל כדור על נייר אפייה מקומח קלות לעיגולים. מורחים על חציו של כל עיגול אחד מסוגי הטפנד ורוטב עגבניות, מפזרים גבינות, טונה ואחד מסוגי הירקות ועלי בזיליקום. חשוב להקפיד להשאיר שוליים ללא רוטב ומלית.
  • מקפלים כל עיגול לשניים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג. חורצים קווים לעיטור הבצק לפני האפייה ומברישים בביצה טרופה.
  • אופים 15 דקות בתנור שחומם ל-220 מעלות עד שהמאפים משחימים.

קרדיט תמונות בכתבה – צילום טל סיוון

חייבים לקרוא גם:

לא ניתן להגיב