צ'אטני הוא שמו של רוטב מתובל ופיקנטי שמקורו בהודו, המכיל פירות ותבלינים ומיועד לתיבול, הגשה, הכנה והעשרה של מגוון מנות: בשר, עופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, קינואה, כמטבל ללחמים ולפיתות ועוד.
חברת "נפטון" מציעה סדרה של רטבי צ'אטני מקוריים, להכנה של מנות טעימות ומיוחדות . הרטבים הם ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטמט.
סדרת רטבי הצ'אטני כוללת:
צ'אטני מנגו מתוק – מתאים לתיבול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב: מנגו (21%), שמן, מלח, מים ותבלינים.
צ'אטני מנגו חריף – מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב: מנגו (21%), שמן, מלח, מים ותבלינים.
צ'אטני שזיף פיקנטי – מתאים לבישול, הקפצה, מרינדה והגשה. בין מרכיבי הרוטב: שזיף, משמש, מנגו, שמן, מלח, מים ותבלינים.
המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
מחירים: 10.90 – 12.90 ש"ח (לבקבוק במשקל 370 גרם).
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.
"נפטון" מציעה 3 מתכונים קלים, מהירים וטעימים עם צ'אטני:
כבדי עוף ופטריות שמפיניון בצ'אטני שזיף פיקנטי
מצרכים:
1/4 צנצנת רוטב צ'אטני שזיף פיקנטי של "נפטון"
500 גרם כבד עוף
3 – 4 בצלצלי שאלוט, קלופים
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון
3 כפות שמן
1/3 כוס יין אדום יבש או חצי יבש
* להגשה: בצל ירוק, פרוס דק
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן ומטגנים את הבצלצלים עד להשחמה.
- מוסיפים את היין האדום, מנמיכים את הלהבה ומצמצמים את הרוטב, לחצי הכמות.
- מוסיפים את הפטריות והכבד לטיגון קצר. מוסיפים את רוטב הצ'אטני שזיף פיקנטי, ומביאים לרתיחה. מכבים את האש, מוציאים את התכולה לכלי הגשה, מעטרים בבצל ירוק ומגישים מיד.
הום פרייז בצ'אטני מנגו מתוק
מצרכים (ל-4 מנות)
4 – 5 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לקוביות
4 – 5 כפות רוטב צ'אטני מנגו מתוק של "נפטון"
1 כף סויה מתוקה של "נפטון"
1 + 2 כפות שמן קנולה או חמניות
2 כפות שמנת צמחית
מלח
פלפל שחור גרוס
* להגשה: שומשום קלוי/קצח
אופן ההכנה:
- מכניסים את תפוחי האדמה לסיר עם מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות. מסננים ושמים בקערה.
- מוסיפים 2 כפות שמן, מלח ופלפל ומערבבים הכל. מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור מחומם מראש לחום של 200 מעלות, עד להזהבה.
- שמים 1 כף שמן במחבת רחבה/ווק, מוסיפים רוטב צ'אטני מנגו מתוק,רוטב סויה מתוקה של "נפטון" ואת השמנת הצמחית. מערבבים הכל ומביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים למחבת את תפוחי האדמה, מקפיצים 1- 2 דקות ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל שומשום קלוי או קצח, ומגישים.
חזה עוף בצ'אטני מנגו חריף
מצרכים (4 מנות):
1 בקבוק צ'אטני מנגו חריף של "נפטון"
4 שניצלים גדולים ועבים, או 2 פרפרים שלמים של חזה עוף, פרוסים לפילטים עבים (כ-1 ס"מ)
3 כפות קמח
שמן לטיגון
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
- לערבב את הקמח והמלח. לקמח את חזה העוף מכל הצדדים. לחמם שמן במחבת, ולטגן את חזות העוף להזהבה קלה.
- להניח את חזה העוף בצלחת הגשה. לנער את בקבוק הצ'אטני מנגו חריף של "נפטון" ולצקת מעט מעל.
- להוסיף תלולית נאה של צ'אטני ליד חזה העוף, ולהגיש מיד.
תמונה ראשית – חזה עוף בצ'אטני מנגו חריף. צילום : דניאל לילה
רגע, אולי פספסת כאן משהו חשוב –
בואי לעמוד ההגרלות והחינמים שלנו – יש מתנות חינם: כל הדוגמיות וערכות ההתנסות שיש
רוצה לקבל מוצרי תינוקות וילדים במתנה? עקבי ואחרינו באינסטגרם, מדי שבוע אנחנו מחלקים מוצרים שווים (רק בסטורי, ורק לעוקבות שלנו). לחצי על התמונה למעבר לפרופיל –
מוצרים במתנה וטיפים קטנים לחיים יפים – אנחנו מחלקים בקבוצת הטיפים שלנו – טיפים קטנים שמשנים את החיים
רוצה לקבל עדכונים על הדוגמיות, ערכות ההתנסות, הכנסים, ועוד חידושים בתחום התינוקות? את חייבת להירשם לניוזלטר שלנו, (הרשמה בתחתית העמוד)!
וגם – הצטרפי לקהילת האמהות הקטנה שלנו בקבוצת קייטנת אמא,
ואם את מחפשת פעילות חינמית בקניון עם הבייבי, רוצה לשאול, להתייעץ ולקבל רעיונות להפעלות, משחקים, אטרקציות, טיולים ועוד – עקבי אחר קבוצת פעילויות עם ילדים – בבית ובחוץ.
לא ניתן להגיב