מתכון עוגיות שאפשר להכין יחד עם הילדים

זמן איכות מצויין עם הילד היא הכנת אוכל משותפת. הדבר הכי מעניין שאפשר להכין עם הקטנים זה עוגיות, כשהילדים לוקחים חלק פעיל בהכנה, עושים צורות מהבצק עם חותכנים או עוזרים ללוש אותו. מדובר בפעילות לכל דבר, בה הילדים משפרים מיומנויות של מוטוריקה עדינה, מפתחים יצירתיות, לומדים על עבודת צוות. כדאי להציע לילד לעצב ולקשט לבד את העוגיות (סוכריות צבעוניות, קוקוס, פרג וכו) גם אם זה נוגד קצת את המתכון, כי העוגיות הטעימות ביותר הן אלה שהכנת בעצמך!

 

עוגיות סהרונים

200 גרם חמאה (או מרגרינה אם רוצים שיהיה פרווה)

חצי כוס אבקת סוכר (או סוכר טחון לאבקה דקיקה)

חצי כוס שקד טחון

2 וחצי כוסות קמח

חבילת אבקת אפיה

כפית תמצית שקדים

כפית תמצית וניל

כפית תמצית רום

 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים תבנית אפייה.

שמים בקערת המיקסר את המרגרינה ואת אבקת הסוכר ומתחילים לערבב במהירות נמוכה. לאחר מכן מוסיפים את השקדים. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולאחר מכן את אבקת האפייה ואת התמציות. כשנוצרים פירורים מורידים את הקערה מהמיקסר וממשיכים לאחד ולעבד את הבצק בידיים. יוצרים מהבצק נקניקים ובעזרת סכין פורסים אותם לפרוסות.

מגלגלים כל פרוסה בין כפות הידיים לנקניק קטן ומעצבים ממנה צורת סהרון. מניחים את הסהרונים בתבנית מכניסים לתנור ואופים במשך 50-45 דקות. זורים אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה.

מתכון של השף חיים כהן לאתר kitchentime.co.il

ניתן להשתמש למתכון בתבנית אפייה מלבנית נמוכה 38*26 ס"מ של מיקי שמו מבית ARCOSTEEL

חייבים לקרוא גם:

לא ניתן להגיב