מרק בשר תימני חייב להכיל חוויאג' למרק, שהיא תערובת תיבול תימנית מסורתית, המכילה חלק או את כל התבלינים הבאים, ביחסים שונים, כנהוג בכל אזור במדינה: כוסברה מיובשת, כורכום, הל, כמון, פלפל שחור וחילבה.
חברת התבלינים "נפטון" מציעה לנו את תערובת התיבול בגרסה שלה, שאינה מכילה תוספות של חומרים משמרים, מונוסודיום גלוטמט וחומרים מלאכותיים.
מחיר: 10.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 150 גרם). בימים אלה, התבלין מוצע במבצע מיוחד ברשתות שיווק (לדוגמה: 2 תבלינים ב-15 ש"ח בחצי חינם, תבלין ב-8.90 ש"ח ביינות ביתן, 2 תבלינים ב-16 ש"ח בסלאח דבאח). ניתן להשיג ברשתות השיווק ובחנויות מובחרות.
מתכון של מרק בשר תימני בתיבול חוויאג' למרק
המצרכים למרק בשר תימני (6 מנות):
1-1.5 ק"ג כתף בקר, חתוך לקוביות
2.5 ליטר מים
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
2 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות בינוניות
6 שיני שום גדולות, פרוסות
3 עגבניות בשלות – מגורדות
6 תפו"א קלופים, חתוכים לקוביות גדולות
4 גזרים, חתוכים לקוביות בינוניות
2 כפות חוויאג' מרק של נפטון
1 כף פפריקה מתוקה של נפטון
1/4 כפית פפריקה חריפה של נפטון
1/4 כפית פלפל שחור של נפטון
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
2 כפות שמן צמחי
קופונים לחנויות אופנה וקוסמטיקה – לחצי כאן
** רשות: 2 כפות רכז עגבניות
חתיכת דלעת
עצמות בקר
קישוא, חתוך לקוביות בינוניות
אופן ההכנה של מרק בשר תימני:
- שמים את השמנים בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוציאים לצלחת.
- באותו סיר צורבים את קוביות הבשר מכל הצדדים, בכמה סבבים.
- מחזירים לסיר – שבו כל הבשר הצרוב – את הבצל, ומוסיפים מים כדי כיסוי. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שנוצר מעל. מוסיפים את התבלינים, מכסים וממשיכים לבשל, תוך בעבוע עדין, כשעה.
- מוסיפים את הירקות למרק. על נוזלי המרק רק לכסות את התכולה, ולכן רק אם יש צורך – להוסיף עוד מים רותחים.
- לכסות כמעט לגמרי ולבשל עוד כשעה וחצי, עד שהבשר מאוד רך. אחרי כ-3/4 שעה לטעום ולתקן תיבול.
* הגשה:
- צלחת עם לחוח, סלוף, חלה או לחם
- קערית חילבה, או קערית עם עגבניות מרוסקות וסחוג – ירוק או אדום – של נפטון
- צלחת עם גרגיר הנחלים, עלי חסה רעננים, בצל ירוק, שמיניות בצל, צנוניות וסלרי
מחפשים מתכון למנה שנייה? עברו למתכון המצוין של תפוחי אדמה קריספיים ודג אמנון בתנור.
לא ניתן להגיב